bakgrunden till

yaya ambition

Vi tyckte att det saknades en mötesplats där unga tjejer och kvinnor får träffas och utbildas inom självledarskap och personlig utveckling. Genom att i tidig ålder utbildas och få ta del av värdefulla verktyg jobbar vi förebyggande för att hjälpa unga att må bättre, tro på sig själva och sina drömmar. Därför startade vi YAYA Ambition.

Vi erbjuder aktiviteter och utbildningar inom självledarskap. Syftet är att främja empowerment (förmågan att ta makten över sitt liv) och förebygga psykisk ohälsa. Genom våra utbildningar och den gemenskap som erbjuds stärks unga tjejer och kvinnor i sin hälsa, sig själva och de drömmar som de har.

vilka är vi bakom

initiativet yaya ambition

Vi som ligger bakom initiativet är Petra Carlsson och Carolinn Arneng. Vi brinner för att hjälpa unga att tro på sig själva, följa sina drömmar och må bättre. Vi har en lång bakgrund inom ledarskap och utbildning och har under de senaste åren arbetat aktivt för att främja entreprenörskap och entreprenöriella förmågor hos barn och unga i Värmland. Vårt intresse för ledarskap, personlig utveckling och hälsa tillsammans med vårt engagemang bland barn och unga har gjort det tydligt att det finns behov av insatser för att främja en god hälsa bland unga. Därför bildade vi YAYA Ambition.

Petra Carlsson

Jobbar idag som grundskoleansvarig på Ung Företagsamhet Värmland och sitter med i nationella utbildningsteamet för Ung Företagsamhet Sverige. Petra brinner mycket för ledarskap och har bland annat blivit utsedd till Årets ledare inom företaget Hi3Access.Petra har gått många utbildningar inom ledarskap och personlig utveckling och har nyligen certifierats med NLP-diploma. 

Carolinn Arneng

Jobbar idag som verksamhetsledare på Drivhuset Värmland som bland annat utbildar studenter på Karlstads universitet i entreprenörskap och affärsutveckling. Carolinn har studerat socialt arbete vid Örebro universitet och har även en 6-årig utbildning i Ledarskap och organisationsutveckling vid Linnéuniversitetet. Hon har startat och drivit flera företag inom både hälsa och ledarskap.

träffa våra

ledare i uppsala

Vi utökar YAYA Ambition till Uppsala där vi har två fantastiska ledare som håller utbildning tillsammans med oss. Lär känna våra ledare lite mer här nedan!

Elin henningsson

Jobbar idag som projektledare på Ung Företagsamhet Stockholm och
brinner för att unga ska få stärka tron på sig själv. Elin är engagerad i Uppsala Stadsmissionen och har varit projektledare för tjejkurser som tidigare genomförts på Unga station. Hon är utbildad yogalärare och har gått flera utbildningar inom självledarskap och personlig utveckling.

Niki Kinnunen

Beteendevetare med en socialpsykologisk inriktning samt barn- och ungdomsvetenskap som biområde. Hon har arbetat som vägledare på Uppsala Stadsmissions ungdomsverksamhet Unga Station under två års tid och är passionerad om arbete med unga som stärker dem i deras vardag. Medverkat som ledare på YAYA ambitions tjejkurser i Uppsala.